Samsung Galaxy S4 | April 24, 2014

Scroll to top

Top

No Comments

Samsung Galaxy S4 vs Samsung Galaxy Note 2

Samsung Galaxy S4 vs Samsung Galaxy Note 2

Vorige week heeft Samsung dan eindelijk de Samsung Galaxy S4 gepresenteerd. Een telefoon waar al sinds eind 2012 veel geruchten en rumoer over was. De Samsung Galaxy S4 gaat het huidige vlaggenschip, de Samsung Galaxy S3, vervangen maar heeft daarmee alsnog heel wat competitie van zijn familieleden. Niet alleen de Samsung Galaxy S3 zal nog een geliefd toestel blijven onder nieuwe kopers, maar ook de Samsung Galaxy Note 2 biedt een sterk tegenwicht.

De Samsung Galaxy S3 is Samsung’s meest populaire toestel tot op heden, met meer dan 40 miljoen verkochte stuks wereldwijd. Door de juiste marketing en reclames heeft Samsung de Galaxy S serie in goed daglicht weten te zetten. De Samsung Galaxy S3 is zelfs een groot gevaar geworden voor de iPhones van Apple.

Dit succes zet Samsung in een positie waar zij nu nogmaals een hoge kwaliteitstoestel moeten neerzetten om de Samsung Galaxy S3 te overtreffen. Want wie zit er te wachten op een opvolger die niets toevoegt? Hiermee zullen ze echter geen eenvoudige missie aan hebben. De iPhone 5 is een goed verkopend toestel en de iPhone 5S ligt op de loer. Daarnaast is er de HTC One die nu door productieproblemen nog niet verscheept wordt. En natuurlijk de Samsung Galaxy Note II. Verkopen van de Note II gaan dan wel de zelfde broekzak in maar Samsung wilt de verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S4 die van de S3 zien overtreffen.

Zowel de Samsung Galaxy S4 als de Galaxy Note 2 zijn beide aantrekkelijke opties voor de gene die aan een verlenging toe zijn of een nieuwe abonnement afsluiten. Hoe scoren deze twee toestellen 1 op 1 in de ring? Hier volgt de uitslag van de battle tussen de Samsung Galaxy S4 vs Note II

Release Datum

De Samsung Galaxy S4 is op 14 maart gepresenteerd in New York. Een datum van verkoop is echter niet afgegeven. Voor Nederland wordt de verkoop verwacht in April. Het voorbestellen van de Samsung Galaxy S4 is echter wel al mogelijk bij verschillende providers.

De Samsung Galaxy Note II ligt al enige tijd op de planken en is een toestel dat goed presteert voor een toestel dat geen vlaggenschip is onder het bedrijf. De verkopen zijn dan ook goed van de Note II. Dat is natuurlijk niet zonder reden waar hier verder alles over te lezen valt.

Ontwerp

Zoals eigenlijk al verwacht werd is het ontwerp van de Samsung Galaxy S4 niet veel afwijkend van de Galaxy S serie en ook niet van de Galaxy Note II.

De Samsung Galaxy S4 is grotendeels gemaakt van verhard polycarbonaat plastic. De achterkant van het toestel voelt echter wel een stuk minder plasticachtig dan zijn voorgangers. Goed zo, Samsung!

Het grote voordeel aan dit materiaal is het feit dat het een stuk langer meegaat. Vergelijk het maar eens met het glas van de iPhones. Deze hebben nogal snel de neiging om te barsten. Plastic barst daar in tegen niet.

Naast dit voordeel is de Samsung Galaxy S4 voorzien van Gorilla Glass 3. Dit is een glassoort dat gepresenteerd is op CES en dat moet 3x sterker zijn dan zijn voorganger, ja Gorilla Glass 2. Van het laatst genoemde glas is de Galaxy Note II voorzien. Het scherm van de Note II zou in theorie dus 3x sneller moet barsten dan dat van de Samsung Galaxy S4.

De Samsung Galaxy S4 is 7.9mm dun. Dit is een dikte die op de smartphone markt erg dun is. Het toestel heeft een gewicht van 130 gram. Dit is een stuk lichter dan de Samsung Galaxy Note II. De Note II is echter wel een stuk groter. Op onderstaande afbeelding is de Note II te zien naast een iPhone 5 en de iPad Mini.

Galaxy-Note-2-Review-6-575x357111

Groot is dan ook een perfect woord om de Note II te omschrijven. Het gigantische beeldscherm van de Note II, 180 gram en met 9.44mm dikte is alles meer bij de Note II. De Samsung Galaxy S4 is in afmetingen amper toegenomen ondanks de upgrade van de schermgrootte.

De Note II lijkt qua design veel op de Samsung Galaxy S3, en daarmee dan ook op de Samsung Galaxy S4 die niet veel afwijkt van zijn kleinere broertje. De Note II heeft alleen niet de metallic look rand die om die Samsung Galaxy S4 zit gewrapped.

Display

Met de Samsung Galaxy S4 heeft Samsung de Galaxy S serie voorzien van een vergroot display. De Galaxy S3 is voorzien van een kleiner 4.8-inch display, de Samsung Galaxy S4 zit op 5-inch. De Note die bekend staat om het grote scherm beschikt over een scherm van 5.3-inch en de Note II met een 5.5-inch.

Een toevoeging op de vergroting van het display in Galaxy S serie is de resolutie. Met de Samsung Galaxy S4 heeft Samsung de grens verbroken voor hun merk. Met 1080 Full HD Super AMOLED beloofd de Samsung Galaxy S4 een fantastisch beeld te leveren.

Samsung-Galaxy-S4-Hands-On-10-575x41521

Met dit scherm heeft Samsung de hoogste resolutie van alle toestellen op Samsung Galaxy S4. Met 441 pixel per inch is dit het scherpste scherm dat ze bieden.

De Galaxy Note II heeft dus een groter scherm maar als het aankomt op resolutie dan wint de Galaxy S4 het met gemak. De Note II is voorzien van een 720HD resolutie met 267 pixels per inch ( de S4: 441ppi). Hoewel dit er al echt heel goed uitziet kunnen we staan te springen om het scherm van de Galaxy S4.

Camera

De Samsung Galaxy S4 is niet alleen het toestel die de lat voor het scherm hoger legt qua resolutie maar verhoogt ook het aantal MegaPixels op de camera. De Samsung Galaxy S4 is namelijk het eerste toestel van Samsung dat een camera heeft met meer dan 8MP. De Samsung Galaxy S4 heeft namelijk een 13MP Camera.

De Samsung Galaxy S3 en de Note II hebben beide problemen met het schieten van foto’s als er weinig licht is. De camera van de S4 moet dit probleem oplossen, en gelukkig maar.

Foto’s en video’s afkomstig van de Note II zijn zeker van degelijke kwaliteit, er is niet veel mis mee. Maar de verwachting van de S4 liggen nu hoog gelet op de specs.

Samsung-Galaxy-S4-Hands-On-6-575x3543

Naast een upgrade van de camera op de S4 zijn er ook software toevoegingen op de S4 die we bij Samsung nog niet eerder hebben gezien. De meest sprekende features zijn de Sound & Shot en de Dual Camera.

Sound & Shot maakt het mogelijk om aan een foto een stukje geluid toe te voegen. Een afbeelding komt meer tot leven als er een stukje geluid bij zit. Aan de andere kant kan je dan natuurlijk ook de video functie gebruiken.

Met de Dual Camera kan je een foto maken en met de camera aan de voorkant jezelf in een frame op de foto zetten. Deze 2 foto’s worden tegelijkertijd geschoten en daarna samengevoegd. Nu hoef je nooit meer een vreemde te vragen om een foto te maken tijdens je bedrijfsuitje want de fotograaf kan dus zelf de foto maken en er ook nog opstaan.

Middels een software update zouden deze functie ook naar de Note II kunnen komen. Of dit te gebeuren staat is echter niet bekend.

Specs

Zowel de Samsung Galaxy S4 en de Note II hebben beide een sterk pakket aan specs onder de spreekwoordelijke motorkap. Hier een vergelijking tussen beide.

De Samsung Galaxy S4

 • 5-inch Full-HD 1080p Super AMOLED HD Display
 • 1.9GHz Snapdragon 600 Quad-Core Processor/Exynos 5 Octa Processor
 • 16/32/64GB opslag
 • 13MP Camera
 • 2,600 mAh (Verwijderbaar)
 • 2GB RAM
 • NFC

De Galaxy Note 2.

 • 5.5-inch Super AMOLED HD display with 1280×720 resolution
 • 1.6GHz Quad-core Exynos Processor
 • 16GB opslag (microSD Card Slot)
 • 3,100mAh Battery (Verwijderbaar)
 • 2GB RAM
 • S-Pen
 • NFC

Het eerste wat op te merken is, is dat de Note II verkocht wordt met een S Pen. De Samsung Galaxy S4 heeft deze niet. De Software op de Galaxy S4 maakt echter van je vinger een S Pen. Door met je vinger boven het scherm te hangen krijg je de effecten gelijk aan de S Pen.

De batterij van de Note II is een stuk krachtiger dan die van de Galaxy S4. Logisch natuurlijk met een device dat een stuk groter is. Het Scherm van de Note II heeft ook meer power nodig met het grotere oppervlak.
Of de batterij van de S4 goed gaat presteren met de nieuwe processor is nog niet geheel bekend. De verwachtingen zijn wel beter dan bij de S3.

Beide toestellen zijn voorzien van NFC. NFC Staat voor Near Field Communication dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor mobiele betalingen. Apps waarin je betaalgegevens kan opslaan maken het dan mogelijk om via je je telefoon te betalen door je toestel in de buurt te houden van een scanner die de gegeven van je telefoon kan lezen. Handig!

Prijs

De prijs van de Samsung Galaxy S4 is nog niet officieel bekend gemaakt. De verwachtingen zijn er wel al. In Europa zijn er ook al prijzen uitgelekt.

Voor de Samsung Galaxy S4 met 16GB ligt de adviesprijs op €649,-
De prijzen voor de S4 met 32GB en 64GB liggen respectievelijk op €699,- en €749,-.

Dit zijn echter adviesprijzen. De winkelprijs zal hier onder liggen. Het verschil zal niet groot zijn, maar er is wel een verschil te verwachten in prijs voor de Samsung Galaxy S4.

De Note II is natuurlijk wel al een tijd bekend omdat hij al op de planken ligt. Voor de goedkoopste versie van de Note II kan je al voor €499,- een eigenaar zijn.

Top #5 Samsung Galaxy S4 Deals

#GSMProviderInternetBel/SMSGem MaandprijsBekijk
1€0,-2 jaar1500300 / 300€38.00,-Meer info
2€39,-2 jaar500200 / onb€34.30,-Meer info
3€0,-2 jaar1500450 / 450 €46.00,-Meer info
4€22,-2 jaar50010000 / 400€40.04,-Meer info
5€0,-2 jaar50075 / 75€46.75,-Meer info

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
Samsung Galaxy S4 vs Samsung Galaxy Note 2, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

Submit a Comment